Uff, prezenty od naszych Mikołajów przekazane a teraz coś dla nich czyli przepis na kirgiskie ciasteczka pani Elmiry. Uczyli się je robić na warsztatach ale przepisu cały czas nie dostali. A należy im się i Wam też. Niech wymiana trwa!
Produkty (ilość dla 30 osobowej klasy)
1. Dwa opakowania białego sera
2. 4 jajka
3. Szklanka cukru
4. Paczka rodzynek
5. Kilo mąki
6. Masło
Products (number of classes for 30 people )
1. Two package cream cheese
2. 4 eggs
3. A glass of sugar
4. Pack raisins
5. kilo of flour
6. Butter
Przygotowanie
1. Rodzynki sparz wrzątkiem a potem pokrój na drobniutkie kawałeczki
2. Żółtka wymieszaj z cukrem i ukręć na kogiel mogiel
3. Kogiel mogiel połącz z białym serem i dobrze ukręć
4. Posiekaj masło i ukręć z rodzynkami
5. Masy maślano rodzynkową i serowo koglomoglową połącz
6. Do miski z masą dodaj mąkę
7. Z masy utwórz okrąglutkie, płaskie placuszki
8. Piecz w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 20 minut
Preparation
1. Burn raisins with boiling water and then cut into tiny pieces
2. Mix egg yolks with sugar and do on kogiel mogiel
3. Kogiel mogiel connect with cottage cheese and mix well
4. Chop the butter and mix with raisins
5. Mass butter and cheese and raisins combine kogelmogel mass
6. In a bowl , add the flour and grodnu
7. Create a mass round, flat akces
8. Bake in a preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes
Uff ,
gifts from our Christmases passed and now something for them that is a recipe
for cookies kyrgyz Mrs. Elmira. They learned to do them at the workshop but the
provision did not get all the time . And they should have , and you too.
fot. Dominik Cudny
Produkty (ilość dla 30 osobowej klasy)
1. Dwa opakowania białego sera
2. 4 jajka
3. Szklanka cukru
4. Paczka rodzynek
5. Kilo mąki
6. Masło
Products (number of classes for 30 people )
1. Two package cream cheese
2. 4 eggs
3. A glass of sugar
4. Pack raisins
5. kilo of flour
6. Butter
Przygotowanie
1. Rodzynki sparz wrzątkiem a potem pokrój na drobniutkie kawałeczki
2. Żółtka wymieszaj z cukrem i ukręć na kogiel mogiel
3. Kogiel mogiel połącz z białym serem i dobrze ukręć
4. Posiekaj masło i ukręć z rodzynkami
5. Masy maślano rodzynkową i serowo koglomoglową połącz
6. Do miski z masą dodaj mąkę
7. Z masy utwórz okrąglutkie, płaskie placuszki
8. Piecz w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 20 minut
Preparation
1. Burn raisins with boiling water and then cut into tiny pieces
2. Mix egg yolks with sugar and do on kogiel mogiel
3. Kogiel mogiel connect with cottage cheese and mix well
4. Chop the butter and mix with raisins
5. Mass butter and cheese and raisins combine kogelmogel mass
6. In a bowl , add the flour and grodnu
7. Create a mass round, flat akces
8. Bake in a preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes
аш болсун!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz