wtorek, 17 lutego 2015

krewetkowa zupa Sebastiana



Potrzebne:
1.Krewetki (około 1, 5 kilo)
2. Dwie cukinie
3. Kilo ziemniaków
4. Kilo pomidorów
5. 5 cebul
6. Czosnek
7. Olej
8. Kolendra, pietruszka (wedle smaku)

Przygotowanie:
1. Pokrój drobniutko wszystkie warzywa a krewetki dokładnie umyj
2. Wsyp do garnka cebulę i zeszklij
2. Dodaj drobno posiekany czosnek
3. Dodaj pomidory i cukinię
4. Niech się delikatnie duszą
5. Dolej wody i gotuj jakieś pół godziny
6. Dodaj krewetki, dolej jeszcze wody i gotuj przez godzinę
7. Posyp kolendrą lub pietruszką i podawaj!


2 komentarze:

  1. Hah, Olu! Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że mogłabym w końcu przypomnieć sobie jak smakują krewetki no i proszę, jak na zawołanie przepis od Sebastiana! I to w cale nie skomplikowany! :D Wypróbuję zaraz po tym, jak zrobię sobie mołdawską placinte! Buuuziaki dla wszystkich, ale największy dla Ciebie za tą wspaniałą fryzurę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej, jak miło! Jak wrócimy to Ci taką zrobię :)

    OdpowiedzUsuń