sobota, 30 kwietnia 2016

Historie Kuchenne: Chusteczki pani Nastji

Dzieciaki proszą, nauczyciele proszą - no to podajemy. Przepis z Historii Kuchennych, które prowadziła pani Nastja z Ukrainy:


 fot. Natalia Nguyen

Składniki
3 jajka 
0,200 g cukru 
1 cukier waniliowy (torebeczka)
1 kg mąki 1 proszek do pieczenia,
 0.300 g śmietany 18%,
 0,200 gram margaryny, 
dżem (najlepiej jabłkowy choć na warsztatach hitem był brzoskwiniowy). 

Przygotowanie
Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj jajka z cukrem, potem dodaj cukier waniliowy i śmietanę. W drugiej utrzyj margarynę z mąką, następnie dodaje proszek do pieczenia. 
Połącz obie masy i dokładnie je wymieszaj. 
Zrób małe kulki ciasta i uformuj z nich dość cienkie placuszki. Na środku każdej połóż łyżkę dżemu. Następnie zagnij do siebie przeciwstawne brzegi placuszka. 
Piecz w temperaturze 180 ° przez 20 minut.

Cмачного!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz