Dzieciaki proszą, nauczyciele proszą - no to podajemy. Przepis z Historii Kuchennych, które prowadziła pani Nastja z Ukrainy:
Składniki
3 jajka
0,200 g cukru
1 cukier waniliowy (torebeczka)
1 kg mąki 1 proszek do pieczenia,
0.300 g śmietany 18%,
0,200 gram margaryny,
dżem (najlepiej jabłkowy choć na warsztatach hitem był brzoskwiniowy).
Przygotowanie
Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj jajka z cukrem, potem dodaj cukier waniliowy i śmietanę. W drugiej utrzyj margarynę z mąką, następnie dodaje proszek do pieczenia.
Połącz obie masy i dokładnie je wymieszaj.
Zrób małe kulki ciasta i uformuj z nich dość cienkie placuszki. Na środku każdej połóż łyżkę dżemu. Następnie zagnij do siebie przeciwstawne brzegi placuszka.
Piecz w temperaturze 180 ° przez 20 minut.
Cмачного!
fot. Natalia Nguyen
Składniki
3 jajka
0,200 g cukru
1 cukier waniliowy (torebeczka)
1 kg mąki 1 proszek do pieczenia,
0.300 g śmietany 18%,
0,200 gram margaryny,
dżem (najlepiej jabłkowy choć na warsztatach hitem był brzoskwiniowy).
Przygotowanie
Przygotuj dwie miski. W jednej wymieszaj jajka z cukrem, potem dodaj cukier waniliowy i śmietanę. W drugiej utrzyj margarynę z mąką, następnie dodaje proszek do pieczenia.
Połącz obie masy i dokładnie je wymieszaj.
Zrób małe kulki ciasta i uformuj z nich dość cienkie placuszki. Na środku każdej połóż łyżkę dżemu. Następnie zagnij do siebie przeciwstawne brzegi placuszka.
Piecz w temperaturze 180 ° przez 20 minut.
Cмачного!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz