Składniki:
Przepis:
2. Mąkę wyrób z wodą, aż osiągnie konsystencje cista na pierogi
3. Podziel ciasto na kule wielkości pięści
4. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 2-5 milimetrów
5. Na środek placka połóż łyżkę farszu i rozsmaruj ją po placku
6. Zawiń krawędzie placka tak, aby zakryły farsz
Ciasto:
1. Woda
2. Mąka
Farsz
1. Twaróg
2. Por/szczypiorek/cebula
3. Jajko
4. Przyprawy do smaku
1. Farsz: Twaróg rozrób z jajkiem dodaj pora, szczypiorek lub podsmażoną cebulę i dopraw do smaku
2. Mąkę wyrób z wodą, aż osiągnie konsystencje cista na pierogi
3. Podziel ciasto na kule wielkości pięści
4. Rozwałkuj ciasto na placek o grubości 2-5 milimetrów
5. Na środek placka połóż łyżkę farszu i rozsmaruj ją po placku
6. Zawiń krawędzie placka tak, aby zakryły farsz
7. Smaż placki na patelni kilka minut z każdej strony do zarumienienia
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz